TRABZON / ORTAHİSAR - Ortahisar Anadolu Lisesi

May

Kültürel miraslar aileleri, soyları birbirine bağlar ve bu şekilde nesiller arası aktarılan manevi değerler önem kazanır . Gelecek nesiller miraslarını örnek alıp kültürlerini benimserler ve böylece teknolojinin gelişmesiyle önemi azalan miraslar korunup kuşaktan kuşağa aktarılmaya devam edilir. Yeni nesil artik eskisi kadar geçmişine bağli değil ve bizde okulumuzda bunun için ata yadigarı projesini başlatmaya karar verdik Okulumuz tarih öğretmeni Kader KURT ve 9/A öğrencilerinin hazırlamış olduğumuz ata yadigarı kültürün sürdürülebilirliği amacıyla yaptığımız sergide okul müdürümüz Cihan AKSOY’un kurdele kesmesi ile öğrencilerimizin büyük ilgisi ile sergimiz açıldı

Mrt

Okulumuz Engellilerle Dayanışma Kulübü tarafından Yaşlılar haftası dolayısıyla Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine ziyaret düzenlendi.

Mrt

Okulumuz 9/A sınıfı öğrencileri Ramazan ayı dolayısıyla yardım kolisi hazırladı. Katkı sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Gününde okulumuz bahçesinde düzenlenen programla kutlandı.Programımız şehit öğretmenlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Öğrencilerimizin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ve şiirlerinin ardından okul müzik grubumuz şarkı ve türküler seslendirdi.

May

Okulumuz 11/D sınıfı öğrencilerinden Nihat Talha UYGUR, Okul Sporları Okçuluk kategorisinde Trabzon il ikincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

ORTAHİSAR ANADOLU LİSESİ YKS 2023 GURUR TABLOMUZ
Öğrencilerimize Gelecek Hayatlarında Başarılar Diler, Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederiz.

Haz

Okulumuzda Değerler Eğitimi kapsamında Mayıs ayında "Sorumluluk" temalı çeşitli etkinlikler düzenlendi.Geri dönüşüm toplama kampanyası başlatıldı.Pano hazırlandı.Öğrencilerimiz sokak hayvanlarını beslediler.Öğrencilerimiz geri dönüştürülebir pet şişelerden saksı yapıp çiçek dikerek  okul bahçesinin yeşillenmesine katkıda bulundular.

May

Okulumuzda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Öğrencilerimiz hep birlikte şarkılar,marşlar söylediler. Çuval yarışması, yumurta yarışması ve  halat çekme yarışması gibi oyunlar oynadılar.

May

6 Şubatta meydana gelen  11 ilimizi etkileyen üzücü deprem felaketinden sonra canla başla çalışıp Trabzon ilinden deprem bölgesine gönderilecek yardımları hazırlamak için gönüllü olan öğrencilerimize Onur Kurulumuz tarafından "Teşekkür Belgesi" verildi.Yardımları hazırlamada gönüllü olarak çalışan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

"İyilik, insanlık sanatıdır.Herkesin bir sanat oluşturmasını diliyoruz."

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.